lenen kost geld

Snel Lenen

Snel geld lenen online

Doorlopend Krediet

Doorlopend krediet

Doorlopend Krediet - snellenenbkr.nlEen doorlopend krediet is een vorm van een consumptief krediet. U kunt continu over geld beschikken met een doorlopend krediet. Het is dan ook een zeer flexibel krediet.

U spreekt een maximaal leenbedrag af en kunt zoals de naam al zegt doorlopend geld opnemen tot aan dit bedrag, waardoor ook de looptijd variabel is.

Een dergelijk krediet is ideaal voor mensen, die een korte financiële tegemoetkoming nodig hebben of voor mensen, die geld willen lenen maar niet exact weten hoeveel ze nodig hebben.

Iedere maand betaalt u een bedrag aan rente, maar u dient er tevens rekening mee te houden dat de rente die betaald moet worden per maand kan verschillen. De rente die betaald moet worden wordt bij het afsluiten van de lening namelijk niet vast gezet, maar is variabel en afhankelijk van de financiële markt.

Voordelen van een doorlopend krediet op een rijtje

 

  • Het is een flexibel krediet, want u kunt geld opnemen en weer aflossen op momenten, wanneer u dat wilt;
  • Het is een ideale lening, als u wilt lenen, maar nog niet precies weet hoeveel u nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij onverwachte uitgaven of maandelijkse tekorten;
  • Een doorlopend krediet mag u tussentijds boetevrij aflossen;
  • U betaalt slechts rente op het uitstaande saldo van het doorlopend krediet.

Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan een doorlopend krediet. Maar dat geldt niet alleen voor een dergelijke lening. Want zoals u weet zitten aan vrijwel alle soorten leningen en kredieten voor- en nadelen verbonden die u goed tegen elkaar af dient te wegen alvorens u ergens uw handtekening onder zet.

Nadelen van een doorlopend krediet op een rijtje

  • U weet niet van te voren hoeveel rente u voor de lening moet gaan betalen;
  • U kunt, wellicht te gemakkelijk, geld uitgeven, dat eigenlijk niet van u is;
  • U dient over de discipline te beschikken om de lening af te lossen.

Het is heel verleidelijk om geld op te nemen en het kan daarom verslavend werken. Zorg ervoor, dat u regelmatig een stukje van het doorlopend krediet aflost.

© - SnelLenenBKR.nl

Snel Lenen